De natuur is hier ongerept. Dankzij het arctische klimaat vind je er hoge bergen, diepe bossen en zompig moerasgebied. Kuddes rendieren en – met wat geluk – elanden kom je er tegen. De natuur leent zich voor lange hikes, tochten op de mountainbike of met de kano en roadtrips met de auto. Ik heb het over Zweeds Lapland in de zomer! Want waarom zou je dit noordelijke stukje Europa alleen in de winter verkennen?

Grodkällan: het mooiste meer van Zweden

Grodkällan: het mooiste meer van Zweden

Mountainbiken in Zweeds Lapland

Zweeds Lapland heeft een van de laatste stukken echte wildernis van Europa. Eindeloze dennen- en berkenbossen. Dit maakt Zweeds Lapland ook zo bijzonder: de uitgestrektheid van de natuur en het feit dat je er prachtig kan hiken en mountainbiken. Het gebied is vrij vlak en overal vind je trails die je door de dennenbossen voeren, waar het prachtig is om op een mountainbikes of fatbike te crossen. Zweeds Lapland is een paradijs voor outdoorliefhebbers.

Ontdek de natuur

Voor wie liever gaat hiken is er de Kungsleden, of The King’s Trail. Dit langeafstandswandelpad in Noord-Zweden loopt van Abisko in het noorden tot aan Hemavan in het zuiden en is ongeveer 440 kilometer lang. Het pad kronkelt door berkenbossen en rivierdalen. Je kan hier een korter of langer deel van lopen. Of ontdek het mooiste meer van Zweden. Liever het water op? Je vindt in Zweeds Lapland talloze meren en rivieren die richting zee stromen. De zomer is ideaal om een kano of kajak te huren en het water op te gaan.

De hele blog lezen? Dat kan op avontuuropreis.com!

Written by

Aniek deelt haar reizen op Avontuur op Reis, dé avontuur & outdoor reisblog waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

No comments

LEAVE A COMMENT