In december 2021 ontdekten de Outdoorbloggers Zuidoost Friesland als winterbestemming! Wandelend, fietsend, MTB’end en zelfs per E-scooter hebben wij het gebied verkend en live gedeeld met onze volgers. De ervaringen hebben we opgeschreven in deze blogs.


Antonette – We12Travel

“Toen ik, samen met mijn collega Outdoorbloggers, werd gevraagd om in de winter naar Zuidoost Friesland te komen moest ik even nadenken. Winter is immers voor velen dé maand om met een kleedje op de bank te kruipen en in een soort van winterslaap te gaan tot de lente aanbreekt. Voor mij soms ook wel. Aan de andere kant: hoe fijn is het om er toch even tussenuit te gaan in eigen land en lekker buiten zijn te combineren met cocoonen op de bank onder het genot van een warme choco en een haardvuurtje.” Lees meer


Bregje – Wandelvrouw

“Is Het Andere Friesland een geschikte regio om door te brengen als je op zoek bent naar een bestemming waar je ’s winters fijn kunt wandelen?” Die vraag werd voorgelegd aan de 6 OutdoorBloggers, waarvan ik er eentje ben. Om te bewijzen dat we de vraag met ‘ja’ zouden beantwoorden, maakte Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland een programma voor ons, waar we in tweetallen in estafettevorm een blogtour gingen maken in de regio. Lees hier mijn verslag. Spoiler: Het antwoord is inderdaad een volmondig ‘JA!’: Het Andere Friesland is óók in de winter een fijne wandelbestemming. Laat je inspireren.” Lees meer


Mirre – De Nederlandse Toerist

Diepe modderpoelen veroorzaken spetters op mijn gezicht. We zijn in Zuidoost Friesland, om te ontdekken hoe leuk #hetanderefriesland is tijdens de wintermaanden. Onze harten gaan tekeer bij de zoveelste steile afdaling op het mountainbike-parcours. Wat is dit gaaf! Lees meer


Aniek – avontuur op Reis

Tijdens mijn trip naar Appelscha stap ik op de mountainbike voor een mooie tocht over het Aekingerzand, ga ik winterwandelen in Oldeberkoop en mag ik overnachten in een echt Fries boshuisje. Ik ervaar 2 dagen lang hoe je kunt genieten van een winters micro adventure in Zuidoost Friesland!” Lees meer


Wanda – Wanda Wandelt

Met de winter voor de deur werd ik, samen met mijn collega Outdoorbloggers, door Zuidoost Friesland uitgenodigd om deze regio te komen ontdekken. Want Het Andere Friesland biedt heel veel leuks in de winter. Ik was vorig jaar zomer al een keer te gast om te wandelen rond Appelscha. Maar, nieuwsgierig als we zijn keren we graag terug naar Zuidoost Friesland! Ik ga samen met Carolien van het blog Dream the World op pad. Lees meer


Carolien – Dream the World

Krakend ijs onder mijn voeten, een koude neus en oranje stralen door de bomen. Mijn zintuigen worden geprikkeld als ik vroeg in de morgen ga wandelen in winters Friesland. Dit belooft een mooie dag te worden. Lees meer


Ons uitnodigen om jouw regio te ontdekken? Bekijk de pagina Samenwerken voor alle mogelijkheden.