Ben je toe aan een geweldig micro-avontuur en hou je van een uitdaging? Dan heb ik een super tip voor je, helemaal uitgewerkt in dit blog. Waar gaat het over? Het gaat over wandelen langs de Eifelsteig en ’s nachts slapen in je eigen tentje op een geheime plek langs de route. Klinkt dat niet spannend? Ik deed het je voor en schreef er over in het blog: De Eifelsteig van Einruhr naar Vogelsang en slapen in een tentje. In het blog dat je nu leest, kun je vinden hoe jij ook kunt organiseren dat je gaat wildkamperen langs de Eifelsteig.

 

Wildkamperen op een Naturshutzplatz

In Duitsland mag je niet écht wildkamperen. Om toch die ervaring te krijgen zijn er langs de Eifelsteig een paar wildkampeerplekken gemaakt. Deze zogenaamde ‘naturshutzplätze’ zijn plekken op geheime locaties, waar je op een vlonder met maximaal 2 tentjes een nacht kunt wildkamperen langs de Eifelsteig. Naast de vlonder, picknicktafel en composttoilet zijn er verder geen voorzieningen.

 

Lees meer over hoe je dit micro-avontuur ‘wildkamperen langs de Eifelsteig’ organiseert.

 

Wildkamperen langs de Eifelsteig

Wildkamperen langs de Eifelsteig

Written by

Bregje Schipper is de drijvende kracht achter de populaire wandelblog Wandelvrouw.nl. Een aantal jaren geleden ontdekte Bregje tijdens de voorbereiding van de beklimming van de Kilimanjaro, hoe leuk wandelen is. Helemaal niet stoffig en geitenwollensokken-achtig, maar vlot en actief, sociaal, gezellig en goed voor lijf en leden en geest. Al wandelend kwam zij op de mooiste plekjes en kon haar nieuwe inzichten niet langer voor zich houden. Zij besloot de website Wandelvrouw te starten. Inmiddels is Bregje een ervaren wandelaarster, ze wandelt door heel Europa en werkt fulltime aan haar website. Het is een persoonlijk blog boordevol praktische tips, het laatste wandelnieuws en inspirerende verhalen over mooie wandelbestemmingen.

No comments

LEAVE A COMMENT