Aniek op weg naar de Passo Gelato in Zuid-Tirol
Aniek op weg naar de Passo Gelato in Zuid-Tirol

Wat neem je mee als je gaat hiken?

Wanneer je met je rugzak door de bergen loopt geniet je van de buitenlucht, de adembenemende omgeving en vooral van de rust. Lopend langs ravijnen, uitkijkend over de hoge bergtoppen en groene valleien heeft iedere hike zijn eigen charme. Wel is het van belang dat je goed voorbereid op pad gaat. Want wat neem je mee als je gaat hiken? Deze items mogen niet ontbreken in je rugzak!

Een goede voorbereiding…

… is inderdaad het halve werk.  Zo heb ik voorafgaand aan mijn hike over de Meraner Höhenweg alle dagetappes uitgezet, inclusief alle loopafstanden, en wist ik waar we tijdens de tocht konden lunchen of water aanvullen. Hiernaast heb ik flink wat spullen ingeslagen. Nieuwe wandelschoenen, een kleine rugzak, maar ook een voorraad EHBO-spullen.

Aan de andere kant heb ik de inhoud van mijnrugzak ook kritisch bekeken. Ik moest alle spullen namelijk iedere dag meenemen. Ik wilde vermijden dat ik voor de zekerheid teveel dingen meenam en allerlei handige maar overbodige spullen mee zou moeten slepen.

Op avontuuropreis.com vind je de complete paklijst hiken!

Post Tags
Written by

Aniek deelt haar reizen op Avontuur op Reis, dé avontuur & outdoor reisblog waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

No comments

LEAVE A COMMENT