Wandeling naar Preikestolen, Noorwegen

Noorwegen is bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen. Eindeloos kun je hier dwalen door overweldigende natuur. In het midden van Noorwegen vind je de bergen en in het westen de Fjorden. Daarin staat de meest beroemde rotspunt van Noorwegen die eruitziet als een preekstoel: Welkom in Preikestolen.

Wandeling naar Preikestolen 005

Preikestolen is de droom van elke wandelaar. De klim duurt twee à drie uur en is intensief maar voor iedereen te doen, alhoewel sommige wandelaars de tocht graag met wandelstokken maken. Je loopt door bossen omhoog en klimt af en toe over een grote steen. Onderweg is voldoende tijd om uit te rusten.

Wandeling naar Preikestolen 002

Het uitzicht dat je cadeau krijgt na de wandeling is fenomenaal: De grote rotspunt steekt hoog boven het fjord uit. Ademloos kijk ik de diepte in. De indrukwekkende grootsheid kan duizelingen veroorzaken, dus sta niet te dicht bij de rand, is het devies. Hier op de top van Preikestolen vinden jonge berggeiten het leuk om spannende foto’s te maken voor Instagram en ze doen een handstand, naar mijn mening véél te dicht bij de rand. Ik krijg er kriebels van in mijn buik.

Wandeling naar Preikestolen 003 Wandeling naar Preikestolen 001

Toch raak ik na een tijdje ook steeds overmoediger. Ik kruip een beetje dichterbij de rand en waag het zelfs om mijn benen over de rand heen te hangen. Ahum… Nu ik er toch zit, laat ik gelijk maar deze duizelingwekkende foto van mezelf maken:

Wandeling naar Preikestolen 004

Zodra de schemering valt, koelt het al heel snel af. De mensen die hier met rugzak en al naar boven zijn gewandeld, zullen de nacht hier doorbrengen in een tentje. Ons niet gezien (veel te koud!). Wij beginnen aan de terugtocht en reizen verder naar ons volgende avontuur in Noorwegen: Het stadje Bergen.

Scroll naar boven