De OutdoorBloggers gingen op pad in Zuidwest-Drenthe, ditmaal voor een wandelestafette. Iedere dag ontdekte iemand van ons een nieuw wandelgebied, de links naar deze wandelingen vind je in dit artikel.

Reestdal

Bregje (Wandelvrouw) – Reestdal

Ik mag aftrappen. Dat is echt tof. Mijn bestemming is het Reestdal, dat op de grens tussen Drenthe en Overijssel ligt en een bijzonder mooi landschap heeft. Een prachtig dal waar de rivier de Reest doorheen kronkelt, maar ook bossen, heide en landbouwgebied met karakteristieke Drentse boerderijen en havezaten te zien zijn. Ik heb er zin in. Lees meer

Dwingelderveld

Mirre Oost (De Nederlandse Toerist) – Dwingelderveld

Als je de natuur ten volle wilt ervaren, weg van de bewoonde wereld, kom dan naar het Dwingelderveld. Tijdens een mooie wandeling van 13 kilometer kun je van alles tegenkomen van de zeldzame veldleeuwerik tot kraanvogels, padden en adders. Op dit grootste natte heidegebied van West-Europa is de bebouwing ver te zoeken en op de iconische oude radiotelescoop na, zie je vrijwel alleen heide, water en bomen. Daarom ervaar je tijdens het wandelen op het Dwingelderveld de unieke stilte van de natuur, zoals je die vrijwel nergens in Nederland kunt beleven. Lees meer

Holtingerveld

Carolien (Dream the World) – Holtingerveld

Al meerdere keren bezocht ik de prachtige natuur in Drenthe en het is inmiddels een van mijn favoriete wandelprovincies. Het heeft maar liefst 3 nationale parken (Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Drentsche AA) en heel veel andere mooie natuurgebieden. Dit keer ga ik wandelen in natuurgebied het Holtingerveld in Drenthe. Ik maak een mooie wandeling van ongeveer 15 kilometer aan de hand van het knooppuntennetwerk. Lees meer

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Wanda (Wanda Wandelt) – Nationaal Park Drents-Friese Wold

Drenthe is voor mij nog een redelijk onbekende provincie als het op wandelen aan komt. Ik ken het wel van de huifkarvakanties die ik als kind beleefde en herinner me vooral de mooie dorpjes en de rechte paden in het bos met op de hoek een steen met een nummer. Lees meer

Mantingerveld en Boswachterij Gees

Anto (we12travel) Mantingerveld en Boswachterij Gees

Voor mij is Drenthe een deel van Nederland waar ik maar weinig kom. Sterker nog, de laatste keer dat ik in Drenthe was (anders dan op doorreis naar mijn schoonvader die in Groningen woont) is inmiddels alweer jaren geleden, toen was ik in de Drents-Friese Wold. Ik ben daarom blij wanneer we met de OutdoorBloggers een uitnodiging ontvangen om een wandelestafette te houden. Met zijn zessen gaan we een week lang op pad in de mooiste gebieden van Zuidwest en Midden-Drenthe. In dit artikel neem ik je mee op pad in de buurt van Mantinge: het Mantingerveld en de Boswachterij Gees. Lees meer

Het Oude Diep in Drenthe

Aniek (Avontuur op Reis) – wandelroute Oude Diep

Dat je in Drenthe goed kunt wandelen hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar misschien kan ik wel nog een onbekend wandelgebied met je delen. Ik verken Zuidwest-Drenthe en loop de wandelroute Oude Diep van 17 kilometer, met start en finish in Hoogeveen. In dit artikel neem ik je mee op pad door het Spaarbankbos en door natuurgebied de Boerenveensche Plassen. Lees meer

Ons uitnodigen om jouw regio te ontdekken? Bekijk de pagina Samenwerken voor alle mogelijkheden.