Tulpenvelden zover als je kijken kunt

Zet het maar in je wandelbalboekje voor de lente; de etappes van het Noord-Hollandpad in de kop van Noord-Holland. Natuurlijk is het sowieso leuk om door het echte Hollandse polderlandschap te wandelen, maar in de lente is dit pad extra mooi. Kleurige bloembollenvelden vergezellen je op je wandeltocht. Enne, (geheimtip) het gras op de dijken is dan nog laag, dat loopt wel net zo gemakkelijk. Hoe ik dit weet? Ik ging je voor en liep in 3 dagen van Den Helder naar Nieuwe Niedorp.

Het Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een lange afstandspad van 284 km dat, zoals de naam al weggeeft, de hele provincie Noord-Holland doorkruist. Het heeft 2 beginpunten. Je kunt starten op Texel (Gaaf!), daar 2 etappes lopen en dan met de boot over naar Den Helder en vandaaruit verder wandelen naar Huizen. Of je kunt starten in Den Oever. Na 2 etappes sluit je dan aan op de hoofdroute. Het Noord-Hollandpad heeft in totaal 16 etappes variƫrend tussen de 10 en 15 km lang.

Wil je weten hoe ik het Noord-Hollandpad heb beleefd? Lees dan het volledige blog op www.wandelvrouw.nl

Post Tags
Written by

Bregje Schipper is de drijvende kracht achter de populaire wandelblog Wandelvrouw.nl. Een aantal jaren geleden ontdekte Bregje tijdens de voorbereiding van de beklimming van de Kilimanjaro, hoe leuk wandelen is. Helemaal niet stoffig en geitenwollensokken-achtig, maar vlot en actief, sociaal, gezellig en goed voor lijf en leden en geest. Al wandelend kwam zij op de mooiste plekjes en kon haar nieuwe inzichten niet langer voor zich houden. Zij besloot de website Wandelvrouw te starten. Inmiddels is Bregje een ervaren wandelaarster, ze wandelt door heel Europa en werkt fulltime aan haar website. Het is een persoonlijk blog boordevol praktische tips, het laatste wandelnieuws en inspirerende verhalen over mooie wandelbestemmingen.

No comments

LEAVE A COMMENT