Mijn zoektocht naar nieuwe gave wandelbestemmingen gaat door! Op de vakantiebeurs werd mijn aandacht getrokken door Wales. Volgens de verhalen is Wales één van de mooiste gebieden voor de wandelaar vanwege het afwisselende landschap. Ruige kust, bergen, rivieren, meren, bossen, uitgestrekte heidevelden, platteland, je vind het er allemaal. Eenmaal thuis bladerde ik door de brochures en werd mijn enthousiasme steeds groter. Ik wil naar Wales!

 

Snowdonia National Park

Een van de hoogtepunten van Wales is toch wel Snowdonia, het nationaal park waar de hoogste berg van Wales in ligt: Mount Snowdon. Deze berg is met zijn 1085 meter niet super hoog, maar het gebied is enorm ruig, waardoor je als geoefende bergwandelaar absoluut aan je trekken komt. Maar ook voor de minder getrainde wandelaar zijn er heel veel mooie wandelpaden.

Omdat het de hoogste top van Wales is, is het ook meteen de populairste bergtop. Er lopen verschillende wandelpaden naar de top, waarvan Llanberis Path de meest populaire is. Gelukkig zijn er ook andere paden, die vaak wel wat ruiger zijn meer klauterwerk vragen, die minder druk belopen zijn. Voor de mensen die de klim niet zien zitten, is er zelfs een treintje naar de top.

Naast deze super populaire wandeling, zijn er nog genoeg andere wandelmogelijkheden in dit mooie nationale park. Zo ontdekte ik dat er een Snowdonia Way is, een lange afstandswandeling van ruim 150 kilometer in zes etappes die het nationaal park doorkruist. De wandelingen zijn relatief eenvoudig, maar er zijn verschillende bergalternatieven, voor als je een etappe wat uitdagender wil maken.

 

Trein Snowden

© Crown copyright 2019

Wandelen Snowdonia Wales

© Crown copyright 2019

 

Wales Coast Path

Een andere mooie uitdaging die ik tegenkwam was het Wales Coast Path, een wandelpad van 1.400 kilometer langs de kust van Wales. Na mijn avonturen op het South West Coast Path in Engeland, zie ik mezelf er al helemaal lopen! Omdat niet iedereen fan is van meerdaagse wandelingen, hebben ze in Snowdonia 18 rondwandelingen ontwikkeld die gebruik maken van het Wales Coast Path. Deze routes variëren van 2 tot 17 kilometer en zijn goed gemarkeerd.

 

 

Wales is vanuit Nederland verrassend goed te bereiken. KLM vliegt dagelijks op de Cardiff, de hoofdstad van Wales, waar vanuit je verder kunt reizen per trein en bus, of met een huurauto. Aangezien mij het doodeng lijkt om links te rijden, kies ik voor het openbaar vervoer ?.

 

Wandelreizen naar Wales

Er zijn verschillende reisorganisaties die wandelreizen aanbieden naar Wales. Djoser biedt bijvoorbeeld een groepsreis met Nederlandse reisbegeleiding aan. Vanuit het knusse en elegant Victoriaans badplaatsje Llandudno ontdek je in 8 dagen de mooiste wandelingen in Wales, met natuurlijk ook een bezoek aan Snowdonia. Op OndekWales.nl staan nog veel meer wandelreizen.

Mijn verlanglijstje wordt alleen maar langer, maar er is ook nog zoveel te ontdekken in Europa!

 

Headerfoto:  © Crown copyright 2019

Voetnoot: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zapper PR. Uiteraard geef ik altijd mijn eigen mening en schrijf ik alleen over bestemmingen en producten waar ik 100% achter sta. Dit blog is eerder geplaatst op WandaWandelt.nl

 

No comments

LEAVE A COMMENT