Vanaf Den Helder neem ik de boot naar Texel. Mijn fiets gaat mee, want vandaag maak ik een rondje Texel op de fiets. Door bos en duin, bloeiende heide en over de zeedijk. De natuur is er prachtig en ik kan even heerlijk uitwaaien op de Waddeneilanden. Fietsen op Texel moet je een keer gedaan hebben.

Rondje Texel op de fiets
Rondje Texel op de fiets

Het klinkt als een hele onderneming, ‘even naar Texel gaan’ om er te gaan fietsen. Maar het valt ontzettend mee. Samen met mijn vriend rijd ik naar Den Helder. We parkeren de auto in de buurt van het Scheepvaartmuseum en de marinehaven en fietsen in een paar minuten naar de veerpont. Een lange rij fietsers staat al te wachten. We gaan aan boord en vanaf het dek zie ik tientallen meeuwen om de boot heen zwermen. Dat kinderen de meeuwen brood toewerpen zal ook helpen. Nog geen 20 minuten later meren we aan.

Oudeschild

Op Texel stappen we meteen op de fiets naar Oudeschild. We maken een rondje door de haven en halen iets te eten. Er vertrekt net een boot voor een excursie over de Wadden. Dit lijkt mij ook leuk om weer eens te doen, maar ik houd het vandaag bij mijn fiets. Na Oudeschild willen we de dijk oprijden. Door werkzaamheden is deze een heel stuk afgesloten. Dan maar een stukje veder het eiland op en door het weidse polderland fietsen.

Lees de hele blog over het Rondje Texel op avontuuropreis.com!

Rondje Texel op de fiets
Rondje Texel op de fiets
Rondje Texel op de fiets
Rondje Texel op de fiets
Post Tags
Written by

Aniek deelt haar reizen op Avontuur op Reis, dé avontuur & outdoor reisblog waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

No comments

LEAVE A COMMENT