Stel je eens voor: Vier dagen lang volledige vrijheid. Genieten van de beeldschone natuur van de Ardennen op de rug van een paard. Weidse vergezichten, gele bloemenvelden en sprookjesachtige bossen. Herten, zwijntjes en misschien wel elven en kabouters. Dit alles vind je in de bossen van Saint-Hubert.

We halen de paarden uit de stal van Lisby en we krijgen een gids mee voor de dag. Vandaag rijden we door het bos van Mirwart. Een groene gloed schijnt ons tegemoet: De zonnenstralen schijnen tussen de bomen door op de varens die de bosbodem bedekken. Op onze paarden rijden we in stap door de omgeving. Het is hier ongelofelijk stil. Ik geniet van de kleuren en geuren van het bos, die elk seizoen weer anders is.

Pauline vertelt dat de Ardennen vernoemd zijn naar de Keltische godin Arduina, die altijd afgebeeld werd op de rug van een zwijn. Zouden we vandaag nog zwijntjes tegenkomen? Of andere bosbewoners misschien?

Het hele blog kun je lezen op https://www.mirreopreis.nl/paardrijden-in-de-ardennen/

Written by

Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Haar blogs: <a href="https://www.mirreopreis.nl/" rel="noopener">MirreOpReis.nl</a> en <a href="https://www.denederlandsetoerist.nl/" rel="noopener">DeNederlandseToerist.nl</a>.

No comments

LEAVE A COMMENT