Een roadtrip langs de Amerikaanse West Coast is een echte klassieker. Van hippiestad San Francisco rijd je door uitgestrekte woestijnen en megalomane steden. Je loopt urenlang door natuurparken zonder meer dan een handvol mensen tegen te komen en spiekt over de rand van de Grand Canyon. Aniek van travelwriter.nl maakte een reis langs de highlights van West Amerika. Een onvergetelijke ervaring!

Roadtrip Westkust USA: de route

Van San Francisco reisde ik naar Pinnacles National Park, door Death Valley naar Las Vegas en de Grand Canyon. Via Tucson reisde ik verder naar San Diego om vervolgens via de kust terug te rijden naar San Francisco. Bekijk hier de route. Ik bezocht verschillende nationale parken en deel vandaag de hikes én een fietstocht die ik hier maakte.

Fietsen over de Golden Gate Bridge naar Marin Headlands

Één van de hoogtepunten van San Francisco is de Golden Gate Bridge. Je kan naar de andere kant van de brug lopen, maar je kan natuurlijk ook over de meest iconische en beroemde brug ter wereld fietsen. Aan de andere kant van de brug heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad. Wil je een stuk verder fietsen en weggaan van de drukte, fiets dan naar Marin Headlands. Hier wordt het uitzicht alleen maar mooier en mooier: je ziet niet alleen de skyline van de stad, maar ook de brug zelf en in de verte gevangeniseiland Alcatraz. Hier lees je meer over de fietstocht.

Fietsen door Marin Headlands

Fietsen door Marin Headlands

Hiken in Pinnacles National Park

Pinnacles National Park is een klein maar prachtig nationaal park op slechts 2,5 uur rijden van San Francisco. In dit oud vulkanisch gebied maak je prachtige hikes in een spectaculair landschap met ruige rotsformaties en donkere grotten. Pinnacles National Park heeft meer dan 30 mijl aan trails, bijna 50 kilometer dus. Het zijn zelfgeleide paden waar je weinig andere wandelaars tegenkomt. Wel spot je er met wat geluk de California Condor, de California red-legged frog en andere dieren. Op het hoogste punt in het park, North Chalone Peak, heb je een prachtig uitzicht op de omliggende valleien. Het park is het gehele jaar door geopend. Een must-see wat mij betreft.

Hiken in Death Valley

De bezoeken aan de verschillende nationale parken waren achteraf gezien de hoogtepunten van onze reis. Death Valley was misschien wel het meest indrukwekkend. Zo ontdek je wanneer je de tijd neemt dat Death Valley veel meer is dan een droge woestijn. De lucht is diepblauw en zand is overal. Boven de weg zindert de hitte. Verder vind je in het park verschillen van dag en nacht. Van de Mesquite Flat Sand Dunes zoals je ze in een woestijn verwacht, Badwater Salt Flat waar je geconfronteerd wordt met de rauwheid en doodsheid van de woestijn. Maar ook de Golden Canyon waar de rotsen ‘s avonds, wanneer de zon langzaam ondergaat, in de woestijn geel, oranje en rood kleuren. Kleurrijke rotspartijen, uitgestrekte duinen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Hoe levend kan een doodse woestijn zijn?

Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park

Spieken over de rand van de Grand Canyon

De Grand Canyon is een unieke ervaring. Alleen al op de rand van de canyon zitten en in stilte uitkijken over de kloof, turend in de diepte, maakt zoveel in je los. We maken in National Park Grand Canyon verschillende hikes. We dalen een stukje af de kloof in, lopen de dag erna van het ene viewpoint naar het andere en zijn vooral zwaar onder de indruk. Aan het einde van de dag worden we beloond met een ongelofelijke zonsondergang die de canyon in alle kleuren hult. Ik zette de mooiste uitzichtpunten voor je op een rij.

Tip: lees ook over wandelen in Yosemite National Park, Amerika.

Heb jij een favoriet National Park?

Written by

Aniek deelt haar reizen op Avontuur op Reis, dé avontuur & outdoor reisblog waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Latest comment
  • Wauw, het lijkt me geweldig om weer eens naar Amerika te gaan om daar te gaan hiken! Was daar voor het laatst 13 jaar geleden, maar de natuur is daar zo mooi! De nationale parken zijn daar inderdaad geweldig, we zijn destijds naar Yosemite National Park geweest, echt schitterend!

LEAVE A COMMENT