Fietsen over de Via Appia en de Via Francigena. Klauteren over rotsblokken en over delen van het parcours waar je amper kan lopen, laat staan fietsen. De Strade Bianche volgen op het parcours van l’Eroica. Ik fiets Italy Divide, een unsupported bikepacking race door Italië, en het is één groot avontuur.

Italy Divide start dit jaar in Napels
Italy Divide: de start in Napels

Het laatste avondmaal

Een paar maanden geleden zag ik een bericht over Italy Divide, een unsupported bikepacking race door Italië. Van Napels zou je via Rome, Siena, Florence en Bologna naar het Gardameer moeten fietsen. Verder was er niet bijster veel informatie beschikbaar, behalve dat het grootste deel van de route offroad zou zijn. Meteen schreef ik me in. Het resultaat? Ik ben nu in Napels, klaar voor een wedstrijd over 1200 kilometer waarbij ik geen idee heb wat ervan te verwachten.

Italy Divide 2019
Italy Divide 2019

De avond voorafgaand aan de race eten we met alle deelnemers een pizza met uitzicht op de Golf van Napels. Ik ben inmiddels al een paar dagen in Napels en mijn fiets staat klaar voor de wedstrijd. Vanavond maak ik kennis met alle deelnemers. Het Laatste Avondmaal, wordt het genoemd. De laatste tips worden gedeeld bij een pizza Margherita en een biertje. Sterke verhalen komen boven tafel, net als horrorverhalen over het parcours. Morgen zal ik het meemaken. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten.

Weten hoe de bikepacking race is verlopen? Lees de blog van Aniek!

Post Tags
Written by

Aniek deelt haar reizen op Avontuur op Reis, dé avontuur & outdoor reisblog waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

No comments

LEAVE A COMMENT