Ben je veel outdoor, dan gaat het jou ook een keer overkomen: gebeten worden door een teek. Jaarlijks overkomt het 1,3 miljoen mensen. Het vervelende daaraan is dat je er de Ziekte van Lyme mee kan oplopen. 20 Procent van alle teken in Nederland is namelijk besmet met de bacterie die Lyme veroorzaakt. Dus je wordt niet van elke tekenbeet ziek, en het is zelfs zo dat je niet van elke besmette tekenbeet ziek wordt. Daar kun je zelf ook van alles aan doen.

Bregje van het wandelblog Wandelvrouw.nl werd gebeten door een besmette teek en ontwikkelde de gevreesde rode vlek. Hoe dat allemaal in zijn werk ging en hoe het ook al weer allemaal zit met die teken en de Ziekte van Lyme, kun je lezen in het blog dat zij er over schreef.

Ga naar het blog: Help! Ik heb een besmette tekenbeek

Teken op een duimnagel. Zo klein zijn ze.
Vastgebeten teek op de huid
De gevreesde rode vlek
Post Tags
Written by

Bregje Schipper is de drijvende kracht achter de populaire wandelblog Wandelvrouw.nl. Een aantal jaren geleden ontdekte Bregje tijdens de voorbereiding van de beklimming van de Kilimanjaro, hoe leuk wandelen is. Helemaal niet stoffig en geitenwollensokken-achtig, maar vlot en actief, sociaal, gezellig en goed voor lijf en leden en geest. Al wandelend kwam zij op de mooiste plekjes en kon haar nieuwe inzichten niet langer voor zich houden. Zij besloot de website Wandelvrouw te starten. Inmiddels is Bregje een ervaren wandelaarster, ze wandelt door heel Europa en werkt fulltime aan haar website. Het is een persoonlijk blog boordevol praktische tips, het laatste wandelnieuws en inspirerende verhalen over mooie wandelbestemmingen.

No comments

LEAVE A COMMENT