Getest! Smith Forefront 2 mountainbikehelm

In Livigno verken ik de trails met een mooie Smith Forefront 2 helm op mijn hoofd. Ook in Nederland wordt de helm getest en concluderend is de Forefront 2 een veilige, goed ventilerende mountainbikehelm met een fijne pasvorm. En hij ziet er samen met de zonnebril van Smith ook nog eens niet verkeerd uit. 

De juiste mountainbikehelm

Helmen zijn bij mij een dingetje. Ik koop al jarenlang Giro helmen. De pasvorm is voor mij perfect, ze zijn veilig en zien er goed uit. Ik heb heel wat andere helmen op mijn hoofd gehad, maar die zaten nooit zo fijn. Ik ben dus meestal ook niet blij met helmen die je huurt (nog afgezien van het feit dat ik dat niet veilig vind, omdat je niet weet of iemand er ooit mee gevallen is). Ik houd dus vast aan mijn vaste modellen. Maar de Forefront 2 heeft mij toch positief verrast.

Comfort

De helm ziet er behoorlijk solide uit, maar is toch verrassend licht. En dat is wat ik zoek in een helm: hij moet goed aansluiten en zo licht voelen dat je eigenlijk vergeet dat je een helm op hebt. De helm sluit goed aan om mijn hoofd en lijkt vrij laag, zonder dat hij als een paddestoel boven op mijn hoofd lijkt te staan. Met het VaporFit-systeem kan je de helm verstellen zodat hij goed aansluit. Bij sommige helmen voel ik een vervelende druk rond mijn slapen, maar de Fortfront sluit gewoon goed aan zonder drukpunten. De kinriem is soepel en irriteert niet.

Getest! Smith Forefront 2 mountainbikehelm
Getest! Smith Forefront 2 mountainbikehelm
Scroll naar boven