Het is een warme lentedag en mijn fiets is eindelijk weer uit de winterstalling. Vandaag rijd ik de Boerenkaas Fietsroute vanuit Woerden door het Groene Hart (provincie Utrecht) en onderweg bezoek ik diverse kaasboeren.

Deze fietsroute werd eerder gepubliceerd op www.DeNederlandseToerist.nl.

Video van de fietsroute

Start fietsroute in Woerden

Onze fietsroute door het Groene Hart begint en eindigt in het gezellige stadje Woerden. Hier zijn de marktkooplieden al bezig om de markt op te bouwen die we aan het einde van de route gaan bezoeken, maar eerst is het tijd voor actie! We maken vaart en al snel verdwijnt de stad achter ons en zien we alleen nog maar weilanden met kleine slootjes ertussen.

Boerderijen

De weilanden in het Groene Hart staan vol met jonge lammetjes. Sommige van de boerderijen waar ik langs fiets, kun je bezoeken. Zo is er bijvoorbeeld de Ruyge Weyde, een 16e eeuwse kaasboerderij waar echte Goudse kaas gemaakt wordt. De kaasboer laat ons kazen proeven en we mogen ook op de boerderij op zoek gaan naar de koeien en naar pasgeboren geitjes.

Geitenboerderij

We stoppen ook nog bij een geitenboerderij die op de route vermeld staat. We zijn er van harte welkom om een kijkje te nemen bij de geiten “maar eigenlijk zijn wij niet geopend voor publiek, want we hebben geen winkel.” zegt de boer. Hij neemt ons mee naar de stal waar het vol staat met geiten: “Over twee weken worden de lammetjes geboren.” De geiten komen nieuwsgierig naar ons toe. Wat zijn het toch leuke dieren.
Ondanks dat de boer geen winkel heeft, krijgen we toch een stuk overheerlijke geitenkaas mee.

Afsluiting fietstocht op het terras in Woerden

Na 32 kilometer zit onze fietstocht erop. We sluiten onze dag af met een drankje op het terras in Woerden, waar we aan een lange picknicktafel al snel nieuwe vrienden maken en er twee uur later nog steeds zitten. De zon zakt langzaam weg achter de huizen langs het marktplein. De markt wordt afgebroken en wij keren met een gezonde kleur op de wangen huiswaarts.

Wil je zelf deze route fietsen?

De Boerenkaas Fietsroute vind je hier: Boerenkaas Route Pape-Kopen. Of zoek andere leuke fietsroutes op de overzichtspagina voor fietsroutes.

Written by

Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Haar blogs: <a href="https://www.mirreopreis.nl/" rel="noopener">MirreOpReis.nl</a> en <a href="https://www.denederlandsetoerist.nl/" rel="noopener">DeNederlandseToerist.nl</a>.

No comments

LEAVE A COMMENT