Fietsen op de Stelvio: fietsen naar de top van Italië

Fietsen op de Stelvio: fietsen naar de top van Italië

Strijdend door de snijdende wind, steeds maar blijven trappen om na iedere bocht weer een nieuwe uitdaging voor je te zien. De Passo dello Stelvio is niet per se een fijne col om te fietsen. Eigenlijk is het gewoon loodzwaar. Maar het blijft de de hoogste col van Italië in een adembenemend berglandschap. En hierom moet je de Stelvio ooit gefietst hebben.

De aantrekkingskracht van de Stelvio

De Passo dello Stelvio is niet per se een fijne col om te fietsen. Eigenlijk is het gewoon loodzwaar. Het is de op drie na hoogste col van Europa en de hoogste col van Italië met een lengte van 22 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1procent. Het is pijnlijk om deze pas omhoog te fietsen, er lijkt geen einde aan te komen aan de hete zon of de ijskoude wind, afhankelijk wanneer je hier fietst. En de top? De laatste meters van de pas zijn een samenraapsel van een aantal fastfoodrestaurants en souvenirwinkels. Niet een finish waarvoor je de loodzware tocht zou willen fietsen.

Toch blijven fietsers hier jaar na jaar terugkeren. Of het nu profs zijn of wielertoeristen, allemaal worden ze getrokken door de Stelvio. Want voor wie graag in de bergen fietst is de Stelvio, of Stilfserjoch zoals ze hem in het Duits noemen, een prachtklim. De onophoudelijke haarspeldbochten en het waanzinnige uitzicht onderweg maken een prachtige beklimming tot 2750 meter hoogte!

Lees de hele blog over Fietsen op de Stelvio op avontuuropreis.com! En misschien vind je deze blog over de Umbrial pas ook interessant.

Post Tags
Written by

Aniek deelt haar reizen op Avontuur op Reis, dé avontuur & outdoor reisblog waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

No comments

LEAVE A COMMENT