Fietsen naar Fausto: fietsroute Utrecht naar Schoonhoven

Fietsen naar Fausto: fietsroute Utrecht naar Schoonhoven
Fietsen naar Fausto: fietsroute Utrecht naar Schoonhoven

Het fietsrondje Fausto. Voor wie in Utrecht woont en fietst is dit een échte klassieker. Een rondje waarbij je lekker kan doorrijden en genieten van afwisselende landschappen. Door de polder of over de Lekdijk fiets je naar Fietscafé Fausto in het historische plaatsje Schoonhoven, waar de koffie en taart al op je wachten.

In Utrecht fietsen we door Lombok, over het Merwedasluisje naar Oog in Al en vervolgens over de Daphne Schippersbrug. Fietsend langs de Leidse Rijn laten we Utrecht langzaam achter ons. Bij Harmelen gaat de Leidse Rijn over in de Oude Rijn. Wij slaan hier af, richting Woerdense Verlaat.

Fietsen naar Schoonhoven
Fietsen naar Schoonhoven

Nieuwkoopse Plassen

Het typisch Hollandse polderlandschap maakt bij De Nieuwkoopse Plassen ruimte voor laagveenmoeras. We fietsen tussen de rietkragen, rechts en links van ons strekt het water zich uit. Een reiger scharrelt tussen het riet, de zon verschuilt zich nog achter een paar wolken. Het is echt een prachtig natuurgebied in het Groene Hart. Dat vinden meer mensen, en dus slalommen we om de wandelaars heen en zien we hoe de slootjes zich mooi lenen voor een tocht in een boot of kano.

Lees de hele fietsroute op avontuuropreis.com.

Scroll naar boven