Expedition India – een bike, hike & raft avontuur in de Himalaya

Expedition India – een bike, hike & raft avontuur in de Himalaya

Een tijdje geleden schreef ik een blog over het meisje met de speelgoedautootjes in de Himalaya. Een meisje dat hoog in de bergen opgroeide, zich de hele dag vermaakte met wat speelgoedautootjes maar in het echt nog nooit een auto had gezien. Een meisje dat arme ouders had, dat nog nooit uit haar bergdorp geweest was en dat eigenlijk al sinds haar geboorte geen schijn van kans had om ooit een leven te leiden waarvoor ze zelf gekozen zou hebben …
 
De mensen in de Himalaya hebben mijn hart gestolen. Ze zijn vriendelijk, warm en onbaatzuchtig. Toen Aflatoun International mij benaderde of ik wil helpen met het promoten van de AflaChallenge Expedition India twijfelde ik dan ook geen moment en zegde ik mijn medewerking toe. En dus ga ik jou vertellen waarom je mee moet doen aan de Bike, Hike & Raft Expeditie die zij in het voorjaar van 2019 organiseren.
 

 

De AflaChallenge

Door mee te doen aan de AflaChallenge zet jij je in voor beter onderwijs in India. Jonge kinderen die net als het meisje dat ik ontmoette normaal gesproken geen kans krijgen zich te ontwikkelen, worden door jouw bijdrage in de gelegenheid gesteld een positieve draai aan hun leven te geven.
 
Met Expedition India maak je intens kennis met Himachal Pradesh aan de uitlopers van de Himalaya in het noorden van India. De reis start in Delhi waar ja na een warm welkom kennis maakt met India en haar inwoners. Je reist per trein naar het noorden en naar de Beas rivier, die de leidraad van de komende dagen vormt. In totaal leg je per mountainbike 350 kilometer af in 5 dagen. Daarnaast ga je 1 dag raften en 2 dagen hiken. Het bijzondere aan deze trip is dat je tijdens de expeditie langs ontwikkelingsprojecten van Aflatoun International trekt. Zo bezoek je een school die gebruik maakt van de lesmethodiek van Aflatoun International en kom je in gesprek met lokale medewerkers en kinderen. Je ziet met eigen ogen hoe verschil makend het werk van Aflatoun International in India is.
 
Expedition India is een tocht voor avontuurlijke mannen en vrouwen die een goede basisconditie hebben. Deelnemers aan de expeditie zamelen € 3.000 sponsorgeld in, dit geld wordt door Aflatoun geïnvesteerd in projecten voor beter onderwijs in India.
 
De medewerkers van Aflatoun helpen je niet alleen bij het werven van sponsors, maar organiseren ook sportieve bijeenkomsten waar je getraind wordt op kracht en conditie. Deelname hieraan is niet verplicht, maar wel een aanrader om zo optimaal mogelijk voorbereid op reis te gaan.
 

 

Praktische informatie over de reis

Data: 9 t/m 21 april 2019
Reisduur: 12 dagen plus de vluchtduur
Hoogtemeters: 7.000
Afstand: 350 km
Reiskosten: € 1.579 plus vlucht
Accommodatie: lokale guesthouses en basic lodges, tijdens de hike in een tent
 

 

Interesse om mee te doen aan deze challenge?

Download de gratis brochure of meld je dan aan voor de infoavond op 10 oktober in Amsterdam. Dit is de laatste informatieavond over dit project en dus je laatste kans om persoonlijk kennis te maken met de personen achter het Expedition India initiatief. Mocht deze datum niet uitkomen, dan kun je ook een belafspraak maken met de medewerkers van Aflatoun.
 

Over Aflatoun

Aflatoun International biedt sociaal en financieel onderwijs aan meer dan 5 miljoen kinderen en jonge mensen over de hele wereld. Jouw bijdrage stelt hen in staat een positievere draai aan hun leven te geven en ze een hoopvolle toekomst te bezorgen. Aflatoun International is wereldwijd erkend voor haar ‘hoge impact, lage kosten model.’ Tijdens de reis bezoek je een lokale school waar Aflatoun International al in 1991 begon met het verstrekken van sociale en financiele educatie. Meer informatie over de organisatie en de expeditie vind je op hun website.
 

En als extra

Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te doen en je na de informatieavond besluiten aan te melden, dan ben ik jouw eerste sponsor en krijg je van mij € 50 als sponsorgeld voor de expeditie van je leven! Het enige wat je hoeft te doen is mij berichten dat je naar de informatieavond gaat en zodra je deelname bevestigd is, krijg je het bedrag van mij!
 

 
Hopelijk heb ik je gemotiveerd eens een kijkje te nemen op de website van Aflatoun International. Neem bij vragen zeker contact met ze op, ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden en met jou samen toe te werken naar een gigantisch avontuur!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Over het meisje met de speelgoedautootjes in Nepal
Landen waar je als vrouw prima alleen kunt reizen
Fietsen in Noorwegen: een wonderschone tocht van fjord tot fjell
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

Scroll naar boven