Een goed bewaard fietsgeheim: wielrennen in Andorra

Halverwege de Coma de Arcalís beginnen mijn benen de hoogtemeters te voelen. Eerder vandaag fietste ik al de Coll d’Ordino omhoog, maar deze klim was een stuk korter en gemakkelijker te fietsen. Eerlijk is eerlijk, ik was gewaarschuwd dat wielrennen in Andorra pittig is. Maar ook dat de natuur ongelofelijk mooi is en dát bewijst het uitzicht dat ik heb tijdens het fietsen! Nog vier kilometer en dan sta ik bovenaan de Arcalís.

Wielrennen in Andorra in het kort

Waar ik ben? In Andorra. Het vorstendom Andorra om precies te zijn, een dwergstaat ingeklemd tussen Frankrijk en Spanje. Dankzij de ligging in de oostelijke Pyreneeën bestaat Andorra voor het overgrote deel uit bergen met een gemiddelde hoogte van 1996 meter. Er zijn maar liefst 65 toppen die boven 2000 meter uitsteken waarvan de hoogste de Pic de Comapedrosa is, met 2.946 meter. Niet vreemd dat Andorra in de winter een waar ski-paradijs is. Minder bekend is dat het land zich ook goed leent voor fietsen of hiken en je er ook in de zomer prima kan genieten van ongerepte natuur.

Lees de blog over wielrennen in Andorra op avontuuropreis.com!

Een goed bewaard fietsgeheim: wielrennen in Andorra
Een goed bewaard fietsgeheim: wielrennen in Andorra
Post Tags
Written by

Aniek deelt haar reizen op Avontuur op Reis, dé avontuur & outdoor reisblog waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

No comments

LEAVE A COMMENT