In het midden van Overijssel ligt het prachtige natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Op de Holterberg, door de uitgestrekte heidegebieden en bossen is een afwisselende mountainbikeroute uitgezet. Nu ik een weekend in Holten ben, kan ik het niet laten om de route te fietsen!

Natuurgebied de Sallandse Heuvelrug

Als we besluiten in oktober een weekend naar Holten te gaan, worden als eerste de fietsen tevoorschijn gehaald. We hebben namelijk gehoord dat er twee prachtige mountainbikeroutes over de Sallandse Heuvelrug lopen. De Sallandse Heuvelrug is een natuurgebied in de provincie Overijssel, tussen Hellendoorn en Holten. Het is een aaneengesloten heide- en bosgebied met kleine zandverstuivingen en flink wat hoogteverschil. Voor het grootste deel is de Sallandse Heuvelrug een stiltegebied, en dus niet toegankelijk voor mountainbikers. Toch zijn er twee behoorlijk lange mountainbikeroutes samengesteld.

Lees de hele blog op avontuuropreis.com!

De mooiste mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug

De mooiste mountainbikeroute in de herfst

Written by

Aniek deelt haar reizen op Avontuur op Reis, dé avontuur & outdoor reisblog waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

No comments

LEAVE A COMMENT