Rio Claro is een natuurreservaat tussen Medellín en Bogotá. Je kunt er allerlei avontuurlijke sporten doen, zoals ziplinen, raften, klimmen en caven.

Caven in Rio Claro

Alle deelnemers melden zich bij de receptie. Het is een bont gezelschap, maar de deelnemers zijn overwegend Colombiaans. We lopen een uur lang door de jungle om de andere kant van de grot te bereiken en dat is al een avontuur op zich! Ik houd mijn ogen open voor wilde dieren, maar we spotten er niet zoveel. Schijnbaar zitten er wel apen in dit bos…

We klimmen over stenen en over een heuvel heen naar de andere kant van de berg. Na een steile afdaling vinden we de achteringang van de grot. Voordat we naar binnen gaan, vertelt de gids een verhaal over dieren die in de grot leven. Volgens hem zijn het monsters. Nou, hij hoeft niet veel meer te zeggen, want onze fantasie gaat er al mee op de loop!

Het is de leukste grot waar ik ooit naar binnen ben geweest. We lopen door het water naar binnen en al vrij snel zegt de gids dat we onze rechterhand op de schouder van onze voorganger moeten leggen, zodat we in een polonaise de grot door lopen. Vervolgens moeten we allemaal onze lichten uitdoen en lopen we dus in het pikkedonker die grot door. Spannend! Vooral met al die “monsters” hier 😛

De lichten mogen weer aan zodra we bij een ‘water hole’ komen. We springen één voor één van het kleine watervalletje naar beneden in het basin eronder. Af en toe hoor ik een gil, maar dan wel van plezier. Ik zie iemand met zaklamp en al een halve meter onder water verdwijnen en dat geeft een heel gaaf effect in die verder donkere grot.

Aan het einde van de grot is een groot gat waardoor het licht naar binnen schijnt. Zodra onze ogen gewend zijn aan het daglicht, verschijnt daarachter een prachtig jungle-tafereel. We klimmen via een touwladder naar beneden en belanden in de rivier. Ik wil nog een keer!!

Post Tags
Written by

Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Haar blogs: <a href="https://www.mirreopreis.nl/" rel="noopener">MirreOpReis.nl</a> en <a href="https://www.denederlandsetoerist.nl/" rel="noopener">DeNederlandseToerist.nl</a>.

No comments

LEAVE A COMMENT